منتديات اللؤلؤة للمرأة العربية
center]اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي 613623[/center]
عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضوة معنا
او التسجيل ان لم تكن عضوة وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي 829894
ادارة المنتدي اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي 103798
منتديات اللؤلؤة للمرأة العربية
center]اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي 613623[/center]
عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضوة معنا
او التسجيل ان لم تكن عضوة وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي 829894
ادارة المنتدي اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي 103798
منتديات اللؤلؤة للمرأة العربية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسية-♥اهلا وسهلا ♥-أحدث الصوردخولالتسجيلتسجيل دخول الاعضاء

 

 اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
sameh la roze
مدـيرة المنـنتدى
مدـيرة المنـنتدى
sameh la roze


mms mms : اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي Aa27pp
عدد المساهمات : 2853
السٌّمعَة : 30
تاريخ التسجيل : 24/06/2009
العمر : 30
الدولة سوق اهراس /الجزائر

اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي Empty
مُساهمةموضوع: اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي   اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي Emptyالجمعة نوفمبر 27, 2009 12:36 pm

اكلات عيد الاضحي( كل عام وانتم بخير)
السلام عليكم ,,,

بمناسبة عيد الاضحي اتقدم لكم بالتهنئة
تقبل الله منا ومنكم صالح الاعمال
اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي Pic_2003-02-11_080601

الطبق الاول
العصبان


المقادير
لحم مقطع قطع صغيرة -كبدة مقطعة- رئة - قلب- كلية من الخروف او الابل

كذلك -
فوارغ ضان او فوارغ بقرى اى مصارين *الامعاء* وكرشة المعدة منظفة جيدا
باماء والخل والملح وتكحت بالسكين لازالة المادة المخاطية من الامعاء
والكرش



حزمة-بصل الاخضر مقطعة قطعة صغيرة
- 2حزم بقدونس
- نصف حزم شبت اوشبنت او سبنت -
ربع حزم كرافس -
- اوراق نعناع اخضر-
اوراق ريحان
ربع حزمة كسبر اخضر
كوب من الارز -
و2 ملعقه صلصة الطماطم -5
ملاعق كبير زيت - نصف ملعقة ملح كبيرة ممسوحة - ملعقة كبيرة فلفل احمر
بودرة بهارات مشكلة من كل نوع ربع ملعقة صغيرة .


فلفل اسود
كسبر
كركم

حرارات
نعناع يابس



الطريقة
تغسل كل الخضار وتقطع قطع صغيرة ويغسل الارز واللحمة المقطعة والكبدة وتخلط فى اناء كبير


اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي 9501_1197819530

وتضاف البهارات و2 ملاعق صلصة الطماطم و الزيت,وباقي البهارات


اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي 9501_1197821023

اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي 9501_1197821094 اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي 9501_1197821152

وطبعا يجب ان تصفى كلها من الماء ثم تغسل الفوارغ جيدا وتنقع فى الملح والخل ثم تحشى بالخليط وتوضع فى طنجرة بها ماء مغلى
بة زيت وطماطم وفلفل وكركم وملح تقريبا نصف ملعقة كبيرة طماطم وملعقة صغيرة لباقي المقادير
توضع الامعاء والكرش بعد الحشي والخياطة بالابر والخيط او غلقه بعود الاسنان
ثم نعمل ثقوب

اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي 9501_1197821208
وتوضع في المرق الذي يغلي وتترك لمدة ساعة حتي تنضج الطنجرة مغلقه حتى تستوى
اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي 9501_1197821262

اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي 9501_1197821364

الامعاء الدقيقة طبخته علي البخار
ونقطعها قطع بطول الاصبع وتقدم ساخنة .
انا نفضلها باردة

اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي 9501_1197821472

اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي 9501_1197821528

اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي 9501_1197821591

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://loloua.ahladalil.com
sameh la roze
مدـيرة المنـنتدى
مدـيرة المنـنتدى
sameh la roze


mms mms : اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي Aa27pp
عدد المساهمات : 2853
السٌّمعَة : 30
تاريخ التسجيل : 24/06/2009
العمر : 30
الدولة سوق اهراس /الجزائر

اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي Empty
مُساهمةموضوع: رد: اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي   اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي Emptyالجمعة نوفمبر 27, 2009 12:37 pm

الطبق الثاني
الكبدة في الفرن

المقادير
كبد
بصل
طماطم اخضر
فلفل اخضر
ملح
فلفل اسود

الطريقة

نغسل الكبد تم نعمل به شرحات بالسكين ونتبله بملح وفلفل ونقطع الخضرة الي دوائر


اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي 9501_1197821733



نضع في الطاجين ورق الالمنيوم ونضع الكبد ثم الخضار

نلفه بالسلفر ونضعه في الفرن مع التقليب

اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي 9501_1197821813

اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي 9501_1197823846

اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي 9501_1197824005

اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي 9501_1197824062

اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي 9501_1197824123

وتقدم

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://loloua.ahladalil.com
sameh la roze
مدـيرة المنـنتدى
مدـيرة المنـنتدى
sameh la roze


mms mms : اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي Aa27pp
عدد المساهمات : 2853
السٌّمعَة : 30
تاريخ التسجيل : 24/06/2009
العمر : 30
الدولة سوق اهراس /الجزائر

اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي Empty
مُساهمةموضوع: رد: اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي   اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي Emptyالجمعة نوفمبر 27, 2009 12:39 pm

[b]صينيه القلايا
المكونات
لحم خروف به دهن اي قطع *شحم*
كبد خروف
كليه
قليل من القلب
تقطع مكعبات وسط تكون كميه اللحم اكثر ثم الكبد
توضع في طنجره علي الناروتترك حتي تنشف من الماء
ثم نضع عليها ملعقه سمن
قليل من الحرارت
علي طرف الملعقه فلفل احمر وطماطم علبه
ملح
قليل من الفلفل الاسود
وتحرك وتقدم

اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي 6v12th11060834

اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي G12yEa11060834
[/b]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://loloua.ahladalil.com
sameh la roze
مدـيرة المنـنتدى
مدـيرة المنـنتدى
sameh la roze


mms mms : اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي Aa27pp
عدد المساهمات : 2853
السٌّمعَة : 30
تاريخ التسجيل : 24/06/2009
العمر : 30
الدولة سوق اهراس /الجزائر

اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي Empty
مُساهمةموضوع: رد: اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي   اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي Emptyالجمعة نوفمبر 27, 2009 12:40 pm

فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة
المقادير:
• فخدة ضاني.
• كيلو فلفل رومي أحمر.
• 4 علب زبادي.
• 5 معالق صغيرة خل تفاح.
• كيلو رز.
• كوباية كبيرة زيت.
• 2ملعقة كبيره ملح.
• 2 ملعقة كبيرة عسل أبيض.
• 2ملعقة كبيرة بهارات.
• ملعقة صغيرة كاري.
• نصف كيلو بندق.
• كوباية كبيرة ماء.
• فلفل أصفر وأخضر مقطع قطعا صغيرة.
• ملعقة صغيرة فلفل أسود.
• قطعتان فحم.
الطريقة:
هاتِ الفخدة واخليها من العظم، بعد كده تبلي الفخدة بمزيج الخليط الآتي:

"الزبادي والملح والعسل والخل والبهارات والفلفل الأسمر"...

بعد
ما تتبلي الفخدة بالخليط ده حطيها في الثلاجة لمدة يوم بعد كده طلعيها من
التلاجة وهاتِ الفلفل الرومي الأحمر وقطعيه إلى قطع صغيرة واحشيها بيه،
بالإضافة إلى باقي الخليط المنقوع فيه الفخدة...

بعد كده حطيها في الفرن وادهنيها بالزيت وسيبيها في الفرن لمدة ساعة أو ساعة ونصف أو لغاية ما لونها يبقى أحمر وتستوي...
بعد
كده سخني قطعتين الفحم على النار لغاية لونهم ما يبقى أحمر بعد كده حطيهم
على الفخدة وهي سخنة وغطي عليها علشان تحتفظ برائحة الفحم لأنها بتدي مذاق
ورائحة رائعة.

بعد
كده صفي الصوص النازل من الفخدة وضيفيه إلى الرز على النار وقلبي كويس
وبعد كده ضيفي إليهم كاري وملح وميه وبندق وقلبيهم على نار هادية لمدة ربع
ساعة أو لغاية ما تلاقي الرز استوى.


بعد كده هاتِ الفخدة وقطعيها شرائح وقدميها في طبق مع الرز ورشي من فوق شوية ملح وفلفل أخضر وأصفر للتجميل وبالهنا والشفا.


صينية اللحم في الفرن
المقادير:
[size=21][b]• كيلو لحمة.
• 3 بصلات مقطعة شرائح.
• 3 حبات طماطم مقطعة شرائح.
• 3 فصوص ثوم مطحونين.
• ملح -كمون-ك***ة-فلفل أسود
• عود قرفة.
الطريقة:
اخلطي
اللحمة مع الثوم والبهارات والملح بعد كده حطي في الصينية طبقة من شرائح
البصل ثم طبقة من شرائح الطماطم وبعد كده حطي اللحمة عليها ثم باقي شرائح
البصل والطماطم، وبعد كده

غطي الصينية بالورق الحراري وحطيها في الفرن على نار هادية لمدة ساعة أو لغاية ما تحسي إنها استوت.. وبألف هنا وشفا.

لحمة ضاني مشوية
المقادير:
• لحمة ضاني مقطعة مكعبات متوسطة الحجم أو "ريش".
• كوب كبير عصير طماطم.
• ملعقة صغيرة فلفل أسود.
• ملعقة صغيرة شطة حمراء ناعمة.
• 10 فصوص ثوم.
• ملعقة كبيرة خل أبيض.
• ملعقة كبيرة كمون مطحون.
• 1 حبة جوزة الطيب مبشورة ناعم.
• 1 بصلة كبيرة.
• فلفل رومي أخضر
• نص فنجان زيت.
الطريقة:
هاتِ اللحمة واغسليها كويس.

بعد
كده جهزي تتبيلة اللحمة وهي عبارة عن "الزيت + الخل + الكمون +جوزة الطيب
+ البصلة + عصير الطماطم + الفلفل الأسود + الفلفل الأخضر + الثوم +
الشطة" واضربيهم مع بعض في الخلاط...


بعد كده هاتِ صينية وادهنيها بالخليط ده وبعد كده ابدأي في رص اللحمة في صورة طبقات وبين كل طبقة وطبقة حطي خلطة التتبيل...

بعد
ما تخلصي رص اللحمة حطيها وخليط التتبيل في التلاجة لمدة 3 ساعات، بعد كده
خرجيها واشويها على الشواية الكهرباء أو الفحم.. وبالهنا والشفا.



موزة بالفريك
المقادير :
• نصف كيلو لحم موزة خال من العظم.
• نصف كيلو فريك.
• نصف ملعقة صغيرة مبشور جوزة الطيب.
• ربع ملعقة صغيرة فلفل.
• 2 ملعقة كبيرة سمن.
• بصلة.
• عود كرفس.
• فص حبهان.
• مكسرات محمرة.
• طماطم مشوية.
الطريقة
اسلقي
الموزة وضيفي إليها أثناء السلق بصلة مقطعة أربع تربع وعود كرفس وفص حبهان
قبل ما اللحمة تستوي بشوية ضيفي إليها الملح لما تلاقي اللحمة استوت
شيليها من "الشوربة" وحطيها في مصفة..

في
الفترة اللي فيها اللحمة بتستوي هاتِ الفريك ونقيه وبعد كده انقعيه في
شوية ميه بعد كده هاتِ صينية وحطيها على النار وضيفي إليها شوية سمنة
والفريك وقلبي الفريك في السمنة لمدة خمس دقائق بعد كده ضيفي إليه الشوربة
وشوية بهارات وملح وسبيه على نار هادئة لغاية ما يستوي.


بعد كده رشي على لحم الموزة المسلوقة شوية بهارات وملح وحمريها في السمنة.

بعد
كده حطي الفريك في طبق التقديم وحطي فوقه اللحمة المحمرة وللتجميل شوية
مكسرات والطماطم المشوية على جانب الطبق وبالهناء والشفاء.



فتة العيد
وعلشان
العيد يبقى عيد يبقى لازم نعرف طريقة عمل الفتة، أنا عارفة إن كل الناس
بتعرف تعمل الفتة بس حبيت أقولها علشان أكون فعلا قدمت أشهى أكلات عيد
الأضحى لأن العيد مش بيكون عيد إلا بطبق الفتة.

المقادير:
• كيلو لحم ضأن مقطع بالعظم وياريت يكون "لحم الكتف"
• نص كيلو رز.
• ماء ساخن.
• بصلة كبيرة ومقطعة قطع صغيرة.
• 2 فص حبهان.
• ملعقة قرنفل.
• 6 فصوص ثوم مهروس.
• رغيف خبز محمص.
• نصف ملعقة صغيرة مبشور جوزة الطيب.
• عود قرفة.
• ورقة لاورا.
• ملح.
• كوباية كبيرة عصير طماطم.
• ملعقة كبيرة سمن.
• ملعقة كبيرة صلصة طماطم.
• ملعقة خل أبيض.
الطريقة
اسلقي اللحمة الضاني وضيفي إليها عند السلق بصلة وورقة لاورا وفص حبهان وملعقة القرنفل والملح وسيبيها لغاية ما تستوي
أثناء
ما اللحمة بتستوي هاتِ الارز واغسليه وبعد كده هاتي الصنية اللي هتعملي
فيها الأرز وحطي فيها ملعقة ونصف سمنة وبعد كده ضيفي إليها الرز وقلبيه
على النار لمدة خمس دقائق بعد كده هاتي ميه وضيفي إليها شوية ملح وبعد كده
ضيفيها للرز وسيبيه على نار هادية لغاية ما يستوي....

بعد
كده هاتِ بصلة وقطعيها قطع صغيرة وحمريها في السمنة لغاية ما تلاقي لونها
بدأ يميل إلى اللون الأصفر ضيفي إليها التوم مع التقليب لما تلاقيهم لونهم
بدأ يكون ذهبي ضيفي إليهم كوب عصير الطماطم والصلصة وسيبيهم على نار هادئة
لمدة 10 دقائق بعد كده ضيفي إليهم قليلا من "الشوربة" وسيبيهم على النار
لمدة ربع ساعة.


بعد كده هاتِ صينية وقطعي فيها الخبز وضيفي إليه شوربة اللحمة وسيبيهم لمدة عشر دقائق علشان العيش يتشرب من الشوربة.
بعد كده هاتِ طبق كبير وحطي فيه الأرز والخبز وحطي فوقيهم دمعة الصلصة اللي أنت عملتيها ومن فوقها اللحمة..
[/size]
[/b]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://loloua.ahladalil.com
 
اطباق مصورة لعيد الاضحى من تجميعي
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» أكلات اللحم المختلفة لعيد الاضحى
» اطباق لحوم للعيد من جميع البلدان
» منقووووووول وصفة مصورة لمسمن
» مكياج للاعراس من تجميعي
» بمناسبة عيد الاضحى اجمل السلطات والاطباق الرئيسية ... روعة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات اللؤلؤة للمرأة العربية :: الؤلؤة الاجتماعي :: لؤلؤة لمهارة الطبخ-
انتقل الى:  
سحابة الكلمات الدلالية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية reddit      

قم بحفض و مشاطرة الرابط اجيال الغد على موقع حفض الصفحات

قم بحفض و مشاطرة الرابط منتديات اللؤلؤة للمرأة العربية على موقع حفض الصفحات