sameh la roze مدـيرة المنـنتدى
mms : عدد المساهمات : 2853 السٌّمعَة : 30 تاريخ التسجيل : 24/06/2009 العمر : 30 سوق اهراس /الجزائر
| موضوع: أخيرا مربى اللارنج بالخطوات المصورة الأربعاء مارس 02, 2011 12:31 pm | |
| السلام عليكم ورحمه الله وبركاتهطريقة مربى اللارنج
سوف اقدم لكم طريقة مربى اللارنج المرة وفى نهاية الموضوع سوف اعرض عليكم الطريقة الثانية التى طعمها غير مر مثل مربى البرتقال
المقادير
2كيلو لارنج طازج - كيلو وربع سكر(اى ست اكواب وربع (مج))الطريقة
أولا نعقد السكر فى 2 كوب ماء اى نغلية تلت ساعة لحد ما يبقى شبه الشربات ثانيا:تقشر الحبة بسكينة حامية لازالة القشرة البرتقالية الخارجية ويمكن استخدام المقشرة اسهل كما بالصور:% [center] [right] ثم بعد ذلك نعمل حز بالسكينة فى منتصف الحبة
[center] [right] ثم نثبت يدنا على احد النصفين ونلف النصف الاخر فى اتجاه واحد كما نفتح علبة الكريم فنحصل على نصف خالى من الثمرة ونصف متعلق به الثمرة
[center] [right] ننزع القلب ونجمع كل القلوب ونعصر باليد فى مصفاه ضيقه
[center] [/center] [/right] [/center] اوعى تعصريها فى الخلاط يتكسر البذر ويعمل مرارة يوضع العصير الناتج فى الثلاجة لحين الانتهاء من التجهيز وممكن ان نصفية بمصفة الشاى لو حبينا
نرجع تانى للحم الابيض نبدأ بكحت كل فص بملعقة
ننضفه كويس من الداخل من الألياف حتى تصبح القشرة رقيقة والصورة دى بتوضح الفرق بين التنضيف وقبله
[/right] [/right] [/center] [/right] [/center] [/right] google_protectAndRun("ads_core.google_render_ad", google_handleError, google_render_ad); [/center] | |
|