منتديات اللؤلؤة للمرأة العربية
center]أخيرا مربى اللارنج بالخطوات المصورة  613623[/center]
عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضوة معنا
او التسجيل ان لم تكن عضوة وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا أخيرا مربى اللارنج بالخطوات المصورة  829894
ادارة المنتدي أخيرا مربى اللارنج بالخطوات المصورة  103798
منتديات اللؤلؤة للمرأة العربية
center]أخيرا مربى اللارنج بالخطوات المصورة  613623[/center]
عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضوة معنا
او التسجيل ان لم تكن عضوة وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا أخيرا مربى اللارنج بالخطوات المصورة  829894
ادارة المنتدي أخيرا مربى اللارنج بالخطوات المصورة  103798
منتديات اللؤلؤة للمرأة العربية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسية-♥اهلا وسهلا ♥-أحدث الصوردخولالتسجيلتسجيل دخول الاعضاء

 

 أخيرا مربى اللارنج بالخطوات المصورة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
sameh la roze
مدـيرة المنـنتدى
مدـيرة المنـنتدى
sameh la roze


mms mms : أخيرا مربى اللارنج بالخطوات المصورة  Aa27pp
عدد المساهمات : 2853
السٌّمعَة : 30
تاريخ التسجيل : 24/06/2009
العمر : 30
الدولة سوق اهراس /الجزائر

أخيرا مربى اللارنج بالخطوات المصورة  Empty
مُساهمةموضوع: أخيرا مربى اللارنج بالخطوات المصورة    أخيرا مربى اللارنج بالخطوات المصورة  Emptyالأربعاء مارس 02, 2011 12:31 pm

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
طريقة مربى اللارنج

سوف اقدم لكم طريقة مربى اللارنج المرة وفى نهاية الموضوع سوف اعرض عليكم الطريقة الثانية التى طعمها غير مر مثل مربى البرتقال
المقادير


2كيلو لارنج طازج - كيلو وربع سكر(اى ست اكواب وربع (مج))
الطريقة
أولا نعقد السكر فى 2 كوب ماء اى نغلية تلت ساعة لحد ما يبقى شبه الشربات

ثانيا:تقشر الحبة بسكينة حامية لازالة القشرة البرتقالية الخارجية ويمكن استخدام المقشرة اسهل كما بالصور:%أخيرا مربى اللارنج بالخطوات المصورة  1265825178 أخيرا مربى اللارنج بالخطوات المصورة  1265825235
[center]
[right]ثم بعد ذلك نعمل حز بالسكينة فى منتصف الحبة
[center]أخيرا مربى اللارنج بالخطوات المصورة  1265825492

[right]ثم نثبت يدنا على احد النصفين ونلف النصف الاخر فى اتجاه واحد كما نفتح علبة الكريم فنحصل على نصف خالى من الثمرة ونصف متعلق به الثمرة
[center]أخيرا مربى اللارنج بالخطوات المصورة  1265825683

[right]ننزع القلب ونجمع كل القلوب ونعصر باليد فى مصفاه ضيقه
[center]أخيرا مربى اللارنج بالخطوات المصورة  1265825819

[/center]
[/right]
[/center]



اوعى تعصريها فى الخلاط يتكسر البذر ويعمل مرارة
يوضع العصير الناتج فى الثلاجة لحين الانتهاء من التجهيز وممكن ان نصفية بمصفة الشاى لو حبينا

نرجع تانى للحم الابيض نبدأ بكحت كل فص بملعقة
أخيرا مربى اللارنج بالخطوات المصورة  1265826100
ننضفه كويس من الداخل من الألياف حتى تصبح القشرة رقيقة
والصورة دى بتوضح الفرق بين التنضيف وقبله
أخيرا مربى اللارنج بالخطوات المصورة  1265826323

الصفرا حنخدها ونقطعها حسب الرغبة انا قطعتها شرائح رقيقة


[center]نغمرها بالماء ونغليها مرة واحدة ونصفيها ثم نغمرها بماء جديد ونغليها لمدة ساعة حتى تنضج تماما ولو احتاجت مية نزود لحد ما تستوى وتصبح شفافة :أخيرا مربى اللارنج بالخطوات المصورة  1265827041
نصفيها كويس ونضعها فى السكر المعقود ونتركها تغلى على نار هادئة لمدة ساعة
ونقلبها باستمرار ومنشلش الريم لانه سكر وجزء من المربى وحيدوب جوة المربى كل ما تقلبى

ملحوظة مدة السوا دى ل2 كيلو يعنى اللى تعمل كيلو تراعى الفرق وتراقب باستمرار وتحط شوية فى طبق وتسيبهم يبردوا لو قوامها كويس تتطفى خلاص

بعد كده نجيب العصير من الثلاجة ونضيفة للمربى ونغليها عشر دقائق ونطفى النار ثم نقلب لمدة دقيقتين لحد الريم ما يختفى ونختبرها لما تبرد لو لسة نديها غلوة 5 دقائق بس مش اكثر لانها لما تبرد بيتقل قوامها

لا نضع ليمون العصير كافى

ياريت تجربوها حتعجبكم دى مرة واحدة فى السنة والحقوا اللارنج قبل ما يختفى

[right]أخيرا مربى اللارنج بالخطوات المصورة  1265827674أخيرا مربى اللارنج بالخطوات المصورة  1265827717

أخيرا مربى اللارنج بالخطوات المصورة  1265827762
[right]شوفوا قد ايه شفافة وطعمها جميل متخفوش المرارة ممزوجة بالسكر بتدى طعم رائع احلى من الجاهزة بكتير
ودلوقت اقولكم على المربى اللى مش مرة هى هى الطريقة لكن بعد ما اسلق القشر انقعة فى ماء لمدة يوم مع تغيير الماء باستمرار لكن طعمها مش لارنج انا جربتها مفيهاش نكهة اللارنج خالص بتكون زى مربى البرتقال
على فكرة طريقة مربى البرتقال فى الرابط ده الى عايز يعرفها
http://forums.fatakat.com/thread460753


بالهناء والشفاء

[/right]
[/right]
[/center]
[/right]
[/center]
[/right]











google_protectAndRun("ads_core.google_render_ad", google_handleError, google_render_ad);
[/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://loloua.ahladalil.com
 
أخيرا مربى اللارنج بالخطوات المصورة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» مربى الفراولة
» اليك طرق بالخطوات لطلاء غرفة
» مخبز حلوة جزائرية تقليدية مصورة بالخطوات وصور

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات اللؤلؤة للمرأة العربية :: الؤلؤة الاجتماعي :: لؤلؤة لمهارة الطبخ-
انتقل الى:  
سحابة الكلمات الدلالية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية reddit      

قم بحفض و مشاطرة الرابط اجيال الغد على موقع حفض الصفحات

قم بحفض و مشاطرة الرابط منتديات اللؤلؤة للمرأة العربية على موقع حفض الصفحات